Veel vrouwen die ik ontmoet, stellen zich in het daten op als een soort cactus: hard vanbuiten, hoewel ze vanbinnen een stuk zachter en warmer zijn dan ze zich in eerste instantie voordoen. Ze ogen sterk, zelfstandig, en soms zelfs een beetje intimiderend. Niet te dichtbij komen, want dan steken ze. Ze stellen zich niet snel kwetsbaar op en hebben moeite om zichzelf écht te laten zien. Big girls don’t cry, zeg maar. Herkenbaar?

Daten met de handrem erop

Deze houding komt meestal voort uit zelfbescherming, en is vaak ontstaan door teleurstellingen of nare ervaringen in het verleden. Jij kijkt wel uit, want je wilt niet weer gekwetst worden. Logisch en begrijpelijk. Toch voel je wel de behoefte om te daten, want een fijne relatie met iemand die je kunt vertrouwen, iemand met wie je samen iets moois kunt opbouwen, dat lijkt je wel wat.
Alleen is op die manier daten alsof je date met de handrem erop. En ja… dan loopt het niet zo soepel. Probeer maar eens weg te rijden met je handrem erop. Het is vermoeiend en de kans dat het daten op die manier nergens toe leidt, is groot.

Waarom? Door die muur op te trekken doe je je al snel onbewust anders voor dan je écht bent en weet die ander dus niet wat je echt voelt. Je laat jezelf, inclusief je kwetsbare kant, niet zien, en daardoor kan die ander jou nooit echt leren kennen. En dan kunnen er nou eenmaal ook geen echte gevoelens ontstaan. Er ontstaat geen band, geen emotionele connectie. En dus geen drang om écht voor iemand te gaan.

Ik moet je eerlijk zeggen: ik was best wel nerveus voor deze date!

Jezelf af en toe van een kwetsbare kant laten zien is essentieel in de liefde. Dat is niet voor iedereen even makkelijk, maar iedereen kan het (jij ook) en het is ontzettend krachtig. Het voelt ook zo. En dat wil niet zeggen dat je je allerdiepste geheimen of je hele levensverhaal hoeft te delen. Je kunt het in het klein proberen door simpelweg het uitspreken van je gevoelens toe te voegen aan dingen die je vertelt. Spreek bijvoorbeeld tijdens een eerste date uit dat je best wel zenuwachtig was voor deze avond. Of spreek uit dat de reden dat je aan het daten bent, is omdat je op zoek bent naar een serieuze relatie. Vertel eens open en eerlijk dat je soms bang bent dat het niet gaat lukken in de liefde, en vertel wat die angst met je doet.

Maar het hoeft niet per se over verdriet of angst te gaan, het kan ook gaan over andere gevoelens: blijheid, enthousiasme, trots, hoop. Stuur bijvoorbeeld na een gezellige avond een berichtje als: ‘Dankjewel voor de fijne avond!’, ‘Wat ben je een leuk persoon!’ of ‘Ik vond het super!’ Zolang het oprecht is, zolang het is wat je echt voelt. Want waarom een spelletje hard to get spelen?

Dit nummer raakt me

Een andere manier is om bijvoorbeeld een nummer te laten horen dat veel voor jou betekent. Laat die ander naar de tekst luisteren en vertel wat het met jou doet. Of lees voor uit een boek dat je raakt. Praat over waar jij waarde aan hecht in het leven en vraag wat hij uit het leven wil halen. Creëer samen diepgang. Laten zien wie je bent, is veel effectiever en voelt zo goed!

Hard/sterk vanbinnen, maar zacht en warm vanbuiten

In plaats van je op te stellen als een cactus, hard vanbuiten en zacht vanbinnen, is het veel fijner om het andersom aan te pakken. Dus dat je sterk bent vanbinnen en zacht vanbuiten. Dat je heel goed weet wie je bent, wat je wilt en waar je grenzen liggen, maar dat je tegelijkertijd naar buiten toe een open houding kunt aannemen. Dat je kunt daten vanuit nieuwsgierigheid en een open blik, dat je je kwetsbaarheid durft te laten zien, en dat je ook oprechte interesse hebt in de ander. En dat is  nou precies wat ik noem: daten vanuit je vrouwelijke energie. Het gaat over daten vanuit je gevoel, vanuit warmte, maar ook vanuit kracht. Wil je weten hoe je dat kunt aanpakken? Lees hieronder meer over daten vanuit vrouwelijke energie.

Mijn tip voor jou?

Wees geen cactus, durf die belachelijk mooie kwetsbare kant soms te laten zien!
Ga eens lekker oefenen met het toevoegen van gevoelens hier en daar. De kans is groot dat het heel positief voor je uitpakt. Het klinkt als een contradictie, maar je kwetsbaar opstellen is ontzettend sterk. Het getuigt van zelfkennis en eigenwaarde, en dat is naast sterk ook nog eens enorm aantrekkelijk.

Leer daten vanuit een compleet ander perspectief!

Neem jij graag het voortouw tijdens het daten? Heb je een sterke behoefte om controle te hebben over waar het naar toe gaat? Dat jij bijvoorbeeld zijn nummer vraagt in plaats van andersom, want hey, anno 2019 mag een vrouw toch wel initiatief nemen! Of dat jij de jongen met wie je leuk aan het chatten bent op Tinder voorstelt om een drankje te gaan doen. Of dat je je date vraagt wanneer jullie elkaar weer zien (want dat is toch handig om te weten).

Je denkt misschien: wat is hier mis mee? Als je graag een man hebt die heel erg in zijn vrouwelijke energie is, is dat een prima aanpak. Maar vaak willen we dat niet. Je wilt een man die lekker doorpakt, op wie je kunt bouwen, die voor je gaat. Om heel snel hele andere resultaten te krijgen in je datingleven raad ik je aan om daten vanuit je vrouwelijke energie eens een kans te geven. Maar dan moet je eerst weten wat hiermee precies bedoeld wordt, en hoe je dat doet!

Ik krijg altijd zoveel vragen over dit onderwerp, dat ik een online workshop heb gecreëerd in de vorm van een webinar. Dit kersverse webinar duurt iets meer dan een uur, en is al opgenomen. Het staat helemaal klaar om NU bekeken te worden! Voor slechts € 16,50 doe je mee. Dus meld je aan, grijp je notitieboekje en zit klaar voor een andere kijk op het moderne daten! Verwacht concrete datingtips die je direct in de praktijk kunt uitproberen. En zoals je van me gewend bent, geef ik je ook opdrachten die je waardevolle inzichten opleveren. Want wat ik heel belangrijk vind: mijn webinars zijn geen verkooppraatjes, maar altijd inhoudelijke online workshops!

AAN HET EINDE VAN HET WEBINAR IS DIT HET RESULTAAT:

  • Je weet hoe je mannelijke en vrouwelijke energie in het daten kunt herkennen.
  • Je weet precies wat je kunt doen om direct meer in je vrouwelijke energie te komen, en hoe je die in kunt zetten in het daten. Denk aan lichaamstaal en uitstraling.
  • Je hebt concrete voorbeelden van berichtjes die je kunt sturen en zinnen die je kunt gebruiken, die echt op en top vrouwelijke energie zijn!
  • Je weet ook precies wat je kunt zeggen om hem juist meer in zijn mannelijke energie te zetten. Iets wat hem (en jou) een superfijn gevoel geeft.
  • Je hebt leuke opdrachten die je direct kunt uitvoeren, zodat je zelf met eigen ogen kunt ervaren hoe mannelijke en vrouwelijke energie werken.

Klik hier en bekijk het webinar Daten vanuit vrouwelijke energie nu!