Bij gebrek aan chemistry: wel of geen tweede date?

//Bij gebrek aan chemistry: wel of geen tweede date?
  • Bij gebrek aan chemistry: wel of geen tweede date?

Je hebt iemand leren kennen en jullie zijn op een eerste date geweest. Het was leuk en gezellig, maar je had niet het idee dat je de kleren van zijn lijf wilde scheuren. Er is dus geen sprake van instant chemistry. Hoe lang ga je dan eigenlijk door met daten? Ofwel: als je niet gelijk hotel de botel bent, moet je dan wel op een tweede date gaan?

 

Liefde op het eerste gezicht

Wanneer er geen sprake is van liefde op het eerste gezicht, hoeft dat nog niet gelijk te betekenen dat het nooit wat kan worden. Je moet de liefde soms ook een kans geven om te groeien en door de tijd te nemen om iemand te leren kennen. Maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk wil je natuurlijk wel verliefde gevoelens voor iemand kunnen krijgen. Alleen op je gemak zijn bij elkaar is vaak niet genoeg om een gelukkige relatie op te bouwen. Maar hoe lang neem je de tijd om iemand te leren kennen? Hierbij een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om je op weg te helpen.

Wanneer je veel positieve punten ervaren hebt is het geen gek idee om toch nog eens op tweede of derde date te gaan. Zorg dan wel dat je iets actiefs gaat doen.

Welk gevoel kreeg je bij de eerste date?

Oké, je had niet gelijk vlinders in je buik. Maar welke andere gevoelens en vibes kreeg je wel tijdens de date? Wat heb je over het algemeen je als fijn en positief ervaren? Voelde het bijvoorbeeld vertrouwd, hebben jullie enorm gelachen of luisterde hij echt naar je en was hij oprecht geïnteresseerd? Betaalde hij voor je, hield hij de deur open en gedroeg hij zich als een echte gentleman? Maak een kort lijstje van de gevoelens die je kreeg op die eerste date en vraag jezelf af hoe belangrijk deze dingen voor jou zijn. Denk ook na over welke dingen je niet leuk vond aan de date. Was hij bijvoorbeeld opdringerig, onbeleefd tegen de serveerster of praatte hij vooral over zichzelf?

Wanneer je veel positieve punten ervaren hebt is het geen gek idee om toch nog eens op tweede of derde date te gaan. Zorg dan wel dat je iets actiefs gaat doen. Dus geen bioscoop, geen etentje of een drankje doen, maar echt samen een activiteit ondernemen. Zo zijn jullie samen met iets bezig en leer je elkaar op een hele andere, ontspannen manier kennen. Date-inspiratie nodig? Klik hier

Denk je dat die aantrekkingskracht nog wel kan groeien?

Vraag jezelf eens af of die aantrekkingskracht van jouw kant wellicht nog kan groeien. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde dingen die je wel aantrekkelijk aan hem vindt? Denk ook eens terug aan je vorige relaties. Hoe was dat in het begin? Was er toen sprake van intense aantrekkingskracht toen je hen voor het eerst leerde kennen of moest dat ook een beetje groeien? Het kan net zo goed zijn dat het gewoon wat langer duurt voordat je vlinders in je buik krijgt.

Hoe kwam je zelf over?

Een officiële eerste date brengt nogal wat druk met zich mee. Je probeert de beste versie van jezelf te laten zien, maar de zenuwen zorgen ervoor dat je je nogal bewust bent van jezelf. Zit mijn haar nog wel goed? Lachte ik net niet heel stom? Hierdoor kom je anders over dan wanneer je volledig ontspannen bent. Probeer te bedenken hoe je zelf overkwam. En bedenk dan dat je date hoogstwaarschijnlijk ook last heeft gehad van zenuwen. Als je het idee hebt dat de zenuwen roet in het eten hebben gegooid (van jouw of van zijn kant), dan kun je het nog een kans geven op een tweede date. Misschien zijn de zenuwen dan al een stuk minder.

Date ook met andere mensen

Daten is simpelweg iemand leren kennen om te kijken of jullie op een romantische manier bij elkaar passen. Of jullie een relatie zouden kunnen hebben, of het klikt en of jullie on the same page zijn. Er is dus nog geen sprake van een officiële relatie. Het feit dat je net met iemand aan het daten bent, wil niet zeggen dat je al je andere dates stop moet zetten. Het kan juist heel goed zijn om tegelijkertijd met meerdere mensen te daten. Zo heb je vergelijkingsmateriaal. Elke date houdt je als het ware een spiegel voor: wat wil je, wat zoek je, wat vind je fijn in een potentiële partner? Hierdoor kun je beter zien wat bij je past en wat niet.

 

Not so crazy in love, wel gezellig

Zorg ervoor dat je niet in de valkuil van comfort trapt. Dat je ineens een relatie hebt, omdat je gewoon vaak met elkaar hebt gedatet en je op je gemak bent bij elkaar. Je wilt toch crazy in love zijn? Te vroeg settelen voor iets dat het nét niet is, is het in mijn ogen niet waard. Dat is niet eerlijk tegenover jezelf én niet tegenover die ander.

 

Volg je intuïtie

En als laatste tip: ga op je intuïtie af. Het moet gewoon goed voelen. Zo simpel is het. Als je maag al omdraait van het idee dat je nog een keer moet afspreken, doe het dan niet. Ook al is hij op papier nog zo’n ideale match. Als het je best leuk lijkt om hem nog een keer te zien: waarom niet? Maak voor jezelf een afweging die goed voelt. 

Ook lezen: Een man daten die kleiner is: ja of nee?

 

2018-08-10T17:03:12+00:00By |Daten|
Alles over daten anno nu