Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Mannelijke en vrouwelijke energie zijn tegenpolen, die beide op hun eigen manier krachtig en waardevol zijn. Het klinkt misschien wat zweverig, maar echt, dat is het niet. Het is juist heel interessant om eens stil te staan bij de rol van mannelijke en vrouwelijke energie in het daten.

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke energie

Maar wat zijn mannelijke en vrouwelijke energie nu eigenlijk? Bij mannelijke energie moet je denken aan daadkracht, grenzen stellen, en vooral aan handelen vanuit ratio. Mannelijke energie brengt je van A naar B. Die zorgt ervoor dat je ondernemend bent en dingen voor elkaar krijgt. Mannelijke energie staat voor controle pakken, leiding nemen, regelen, maar ook redden. En zelfs zorgen is mannelijke energie: zorgen dat de ander oké is.
Vrouwelijke energie is het tegenovergestelde van mannelijke energie. Het is een zachte energie die op je gevoel en intuïtie vaart. Open zijn en je kwetsbaar durven opstellen vallen onder vrouwelijke energie. Vrouwelijke energie is sensueel: aanraking en in contact zijn met je lichaam vallen er ook onder. Het is een hele mooie, sterke energie die bijna niet te verwoorden is, omdat zij allesbehalve rationeel is. Op een hele andere manier dan de mannelijke energie is vrouwelijke energie heel sterk en onmisbaar.

Date jij vanuit je mannelijke energie?

In het dagelijks leven handel je waarschijnlijk vaak vanuit mannelijke energie. Het is praktisch en essentieel om dingen voor elkaar te krijgen. Het kan ook zijn dat je werk meer mannelijke dan vrouwelijke energie van je vraagt. Als je single bent, handel je waarschijnlijk sowieso vaak vanuit je mannelijke energie, want je moet nou eenmaal je eigen zaakjes regelen. En daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog, dat is iets om trots op te zijn. Als jij dus vaak in je mannelijke energie zit, pakt dat waarschijnlijk op vele aspecten in je leven positief voor je uit. Maar… op het moment dat je ook met die mannelijke energie gaat daten, kan dit weleens ongewenste resultaten opleveren.

Zo ziet dat eruit…

 • Je neemt het initiatief: je appt hem als eerste, stelt voor om af te spreken, en je regelt de date.
  Je wilt controle houden: Wanneer spreken jullie weer af? Hebben jullie nu een relatie of niet? Wat is hier de bedoeling van? Jij wilt het weten.
 • Je zorgt voor hem: je stelt voor om hem een lift naar huis te geven, je betaalt voor de date, je kookt voor hem en betaalt voor hem.
 • Je accepteert geen hulp: als hij jou wil trakteren, neem je dat niet aan; als hij voorstelt om je ergens mee te helpen – hoe klein het klusje ook – wijs je dit af.
 • Je voelt je ongemakkelijk als hij iets voor je doet. Je kunt het zelf! Laten zien dat je onafhankelijk bent, is belangrijker voor je dan af en toe hulp waarderen.
 • Gevoel ga je een beetje uit de weg. Daar zit toch niemand op te wachten. Je spreekt liever ook niet uit dat je een relatie zoekt. Straks rent hij weg!

Daten vanuit je mannelijke energie werkt vaak niet, tenzij je op zoek bent naar een man met veel vrouwelijke energie. Maar de meeste vrouwen zoeken dit niet in een partner. En andersom worden de meeste mannen niet warm van een vrouw die veel mannelijke energie inzet.

Zo date je vanuit vrouwelijke energie

Daarom loont het om het eens anders aan te vliegen en meer vanuit je vrouwelijke energie te daten. Je hoeft jezelf echt niet anders voor te doen dan je bent, want je hebt die vrouwelijke energie al in je. Je kiest er nu alleen bewust voor om die te gebruiken. Een aantal tips:

 • Spreek meer vanuit je gevoel. Dit kun je heel letterlijk nemen: zeg wat je voelt of welk gevoel iets of een bepaalde situatie bij je oproept. Dus minder communiceren vanuit je ratio en meer vanuit je gevoel.
 • Het zit ’m al in je houding. Die is letterlijk achterovergeleund. Let daarop als je op date bent: lean back & relax. Wees nieuwsgierig en laat je verrassen! Laat hem het gesprek meer leiden. Zie waar hij mee komt. Vervolgens kun je beter beoordelen of het echt gezellig is, welk gevoel je erbij krijgt en hij bij jou past. Als je zelf tijdens de date vooral bezig bent met sfeer maken en stiltes opvullen kun je achteraf lastiger beoordelen.
 • Wil hij jou ergens mee helpen? Neem het liefdevol aan en bedank hem. Schiet niet gelijk in de verdedigende rol als hij bijvoorbeeld wil trakteren of je fietsband wil plakken. Maak er geen (haantjes)gevecht van. Ja, je kunt het allemaal zelf, en dat is tof. Maar het is nog veel sterker én aantrekkelijker als je kunt zeggen: “Ik kan het zelf, maar ik waardeer het als jij het voor me wilt doen.”
 • Leun naar achteren en laat hem een beetje op jou jagen. Het klinkt behoorlijk ouderwets en onfeministisch, maar zo is het niet. Een man met mannelijke energie wil nou eenmaal moeite moeten doen, dat daagt hem uit. En vanuit vrouwelijke energie wil je ook zien en ervaren dat iemand écht wel zijn best voor je doet. Het is niet dat je hard to get moet spelen of dat je je anders voor moet doen dan je bent. Het gaat er meer om dat je niet zo met hem bezig bent en je de focus wat meer legt op andere leuke dingen in je leven.

Moet je écht gedag zeggen tegen je mannelijke energie?

Nee, zeker niet. Je hoeft niet altijd 100% in die vrouwelijke energie te zitten, dat kan ook niet. Het is juist leuk om er bewust eens mee te spelen. Daarbij is vrouwelijke energie heel krachtig en kun je wel degelijk aangeven waar je behoefte aan hebt of een balletje opgooien. Maar dan wel op een hele vrouwelijke energie-achtige, leuke manier die hem direct in zijn mannelijke energie zet. Daten vanuit vrouwelijke energie wil zeggen dat je vaak de bal zo aanspeelt, dat hij hem in kan koppen, of je kunt zien dat hij dat niet doet.

Mijn liefdesleven is echt zo veranderd toen ik dit hele gebeuren eenmaal doorhad en het actief ging toepassen. Het was even oefenen, maar het voelde zo verassend goed. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik van ontmoeten naar daten en van daten naar relatie ging. Mannelijke en vrouwelijke energie is zo krachtig. Daarom sla ik dit nooit over in mijn workshops, trainingen of coachingsessies.

Wil jij leren hoe je meer vanuit vrouwelijke energie kan daten? Bekijk dan nu het webinar!

Wil jij alles weten over vrouwelijke en mannelijke energie in het daten en wil je concrete tips & tricks die je direct kunt toepassen? Volg dan mijn webinar Daten vanuit Vrouwelijke Energie, nu online te bekijken via deze link: https://meetcute.webinargeek.com/daten-vanuit-je-vrouwelijke-energie

In feite is het een online workshop, puur gericht op dit onderwerp. Ik vertel je wat je moet weten om echt direct aan de slag te gaan, ik geef je concrete opdrachten en beantwoord vragen.

Aan het einde van het webinar is dit het resultaat:

 • Je weet precies wat je kunt doen om zelf direct meer in je vrouwelijke energie te komen, en hoe je die in kunt zetten in het daten. Denk aan lichaamstaal en uitstraling.
 • Je hebt concrete voorbeelden van appjes die je kunt sturen en zinnen die je kunt uitspreken, die echt op en top vrouwelijke energie zijn!
 • Je weet ook precies wat je kunt zeggen om hem juist meer in zijn mannelijke energie te zetten. Iets wat hem (en jou) een superfijn gevoel geeft. Like Magic!
 • Je krijgt leuke opdrachten mee die je direct kunt uitvoeren, zodat je zelf, met eigen ogen kunt ervaren hoe mannelijke en vrouwelijke energie werkt.

Deelnemen kost € 16,50.  Wanneer je een ticket hebt gekocht, ben je automatisch aangemeld en krijg je een mailtje met verdere instructies.