Gezellige boel, die feestdagen. Maar misschien ben jij stiekem wel blij dat de feestdagen straks weer bijna voorbij zijn. Al is het alleen maar om die eeuwig terugkerende vragenreeks aan de kersttafel, die elke single krijgt en waar je een bloedhekel aan hebt? Ik heb het over vragen als: Hoe gaat het nu in de liefde? Nog steeds geen vriend? Hoe kan dat nou? Zo’n leuke meid! Ben je te kritisch? Misschien ben je te intimiderend! Ik heb nog een leuke collega die gescheiden is, zal ik je koppelen?

Om gek van te worden, dit soort vragen. Waarom denken mensen dat het oké is om naar jouw liefdesleven te vragen? Jij vraagt toch ook niet aan je oude tante of ze nog wel seks heeft met haar man, met wie ze 40 jaar getrouwd is? Jij vraagt toch ook niet aan je neef hoe het kan dat zijn vriendin bij hem blijft, ondanks zijn bierbuik en stinkende adem? Grrr… Heel irritant.
Je kunt natuurlijk blijven glimlachen en incasseren. Maar je kunt ook een zeer gevatte opmerking terugkaatsen. Of je kunt je grenzen aangeven en uitspreken dat dit soort vragen over je datingleven soms kwetsend voor je zijn, omdat die je het gevoel geven dat er iets mis is met jou, dat je blijkbaar niet voldoet aan de verwachtingen. Ik schreef hier eerder al eens een blog over, klik hier om terug te lezen: “wat is er mis met mij?”.

KIJK EENS VERDER….

Maar als dit soort vragen je raken, is het nog veel interessanter om stil te staan bij het waarom. Waarom raken ze je? Vaak als iets ons zo raakt, wil dat zeggen dat het een pijnpunt is. Iets wat je wilt veranderen, iets waarvan je wellicht voelt dat je er meer aan zou kunnen doen. En doordat die vragen worden gesteld, word je daarmee geconfronteerd. Er wordt een gevoelige snaar geraakt. Want ga maar na: vragen over andere punten in je leven, zoals je carrière of je vrienden, daar heb je waarschijnlijk geen moeite mee.

Maar ja, je hebt het zelf niet voor het zeggen in de liefde. Je moet geluk hebben. Je zit al op Tinder en hebt regelmatig dates, dus aan jou ligt het niet. Toch?

THIS IS YOUR WAKE-UP CALL

Ik heb goed nieuws. Geluk in de liefde is niet iets wat je simpelweg overkomt. Daar ben ik van overtuigd. Het is niet iets wat de ene persoon wel gegund is en de andere nou eenmaal niet (al kan dat absoluut wel zo voelen). Dit hebben we altijd zo geleerd, maar het is een hardnekkig misverstand, dat ervoor zorgt dat je een passieve houding aanneemt in plaats van actie onderneemt om te zorgen dat je daar komt waar je wilt zijn. Natuurlijk, soms is een beetje geluk erg handig, maar een succesvol datingleven en gelukkig worden in de liefde heb je voor het allergrootste deel zelf in de hand! Het komt nou eenmaal niet aanbellen en patronen die niet voor je werken zul je zelf moeten doorbreken.
Door je liefdesleven strategisch en actief aan te pakken, waardevolle kennis op te doen en bewust uit je comfortzone te stappen kun jij al jouw wensen op liefdesgebied in 2020 waarmaken. Geloof je me niet? Try me, zou ik zeggen.

ME, MYSELF & WHO?

Speciaal voor iedere single lady die denkt: 2020 wordt mijn jaar van de liefde, heb ik mijn originele workshop ME, MYSELF & WHO omgetoverd tot een 4 weekse online training: ME MYSELF & WHO, de nieuwjaarseditie. Hierbij ligt de focus op het volgende: 2020 jouw jaar van de liefde te laten worden!Samen met andere single ladies die klaar zijn voor verandering trappen we op zondag 5 januari af met deel 1, de allereerste video van de  4-delige training. Vervolgens krijg je vier weken lang elke zondagochtend toegang tot een nieuwe video. Elke week behandelen we een ander thema en krijg je een aantal opdrachten voor die week. In die zin is het ook een soort challenge!

Dit is voor jou, als jij het dit jaar anders wilt aanpakken in je liefdesleven omdat je klaar bent met aanklooien. Dit is voor jou, wanneer je niet bang bent om echt actie te ondernemen, en bereid bent om buiten je comfortzone te handelen, kritisch naar jezelf te kijken en weer hoop te hebben in de liefde. Dit is voor jou, wanneer je denkt: ja, 2020 wordt van mij.

EN AAN HET EINDE VAN DE ONLINE TRAINING ME, MYSELF & WHO? IS DIT HET RESULTAAT:

  • Jij laat je liefdesleven niet meer afhangen van ‘het lot’. Oh hell no! Die tijd is geweest. Dit jaar heb jij een concreet doel, een plan, kennis en de strategie die je nodig hebt om 2020 jouw jaar van de liefde te maken! Jij hebt de touwtjes van jouw liefdesleven zelf in handen en je weet precies hoe je eraan moet trekken.
  • Je gaat het dit jaar heel anders aanpakken dan voorheen. 2020 weet niet wat het meemaakt! Dáág urenlang swipen op Tinder. Dáág stomme dates. Dáág mannen die ghosten en vaag doen. Je weet namelijk precies wat voor jou werkt en wat niet. Dus: hallo, leuke dates. Hallo, leuke single mannen die klaar zijn voor een relatie. Hallo, fijn liefdesleven!
  • Je voelt je weer hoopvol en positief over je liefdesleven. Het is geen pijnlijk dossier meer voor je, maar je hebt zelfs plezier in het daten!
  • Eind 2020 kijk je heel anders terug naar je liefdesleven. You did it!

HOE HET WERKT…

  • Elke zondagochtend in januari (5, 12, 19 en 26 januari 2020), dus 4 weken lang, krijg je exclusieve toegang tot een nieuwe video met daarin een online training over telkens een ander onderwerp. Denk aan datingdoelen stellen, patronen doorbreken, een datingsstrategie voor 2020 bepalen die bij jou past, en nog veel meer! Inclusief een interview met psycholoog Nadin Mousa. We praten onder andere over of je écht eerst van je zelf moet houden voordat een ander dat kan doen (hoeft niet, en zij legt je uit waarom). En ze geeft je handige tips!
  • Je kunt de video’s het hele jaar terugkijken, dus je kunt altijd nog even spieken wanneer je daar behoefte aan hebt.
  • Elke zondagmiddag ontvang je ook een handige motivatiemail met daarin nog eens de opdrachten van die week.
  • Tijdens de gehele trainingsperiode kun je datingvragen stellen aan jouw datingcoach (that’s me! :).
  • Deelname: € 95,-. Maar….meld je aan voor 31 december en krijg early-bird korting! Je betaalt dan € 75,- (ja, die broek in de sale is ook leuk, maar hier heb je meer aan. 😉
  • Aanmelden kan via deze link: https://meetcute.webinargeek.com/online-training-me-myself-who-1

PS: Verder verklap ik heel bewust nog niet te veel over de inhoud. Ga er open in, laat je verrassen en ga het vooral gewoon ervaren.