Ideeën voor een leuke date

//Ideeën voor een leuke date
  • Date ideeën

De eerste paar dates met iemand zijn altijd spannend. En wat ga je doen? De welbekende ‘dinner & a movie’ is redelijk afgezaagd en ook niet heel handig om elkaar te leren kennen. Iets actiefs doen is veel leuker. By the way, dat hoeft ook echt niet duur te zijn.

Date nr. 1: it’s just coffee

Ik ben van mening dat een eerste date niet te groots hoeft te zijn en niet te lang moet duren. Waarom? Je tijd is kostbaar en je wilt niet het risico lopen dat je een hele avond of dag kwijt bent aan iemand waarbij je al na 5 minuten wist dat het ‘m niet ging worden. Een koffietje drinken in een gezellig, hip koffietentje is daarom ideaal.

Wat jullie beter niet kunnen doen

Is de eerste date goed verlopen en gaan jullie door naar de volgende ronde? Dan is het leuk om ook echt wat leuks te doen waarbij je elkaar nog beter leert kennen. Dat is immers het doel van daten. Samen een filmpje pakken is daarom een slecht date-idee, omdat je elkaar niet ziet en je niet met elkaar kunt praten. Een diner is wat leuker, maar kan ook stijfjes zijn. Zo beide zittend aan tafel en opletten hoe je eet. En dan die mensen eromheen die waarschijnlijk heel goed zien dat je op een date bent. Niet tof.

Get up & get out

Dat kan veel leuker! De truc is om ervoor te zorgen dat jullie tijdens de date samen iets gaan doen. Op die manier leren jullie elkaar echt kennen en creëren jullie samen een herinnering, wat weer belangrijk is om verliefd te kunnen worden.

Samen op boevenpad

Zorg ervoor dat je samen iets doet, iets positiefs waarbij je herinneringen maakt. Ga op avontuur, ga op boevenpad! Hou een tweepersoons, oubollige kroegentocht waarbij je een aantal hele foute cafés afgaat. Of volg samen een workshop kleiduiven schieten of iets anders geks. Het gaat erom dat jullie samen iets doen wat jullie niet dagelijks doen. Iets waarvan je later zegt: Weet je nog dat we toen…”

Dag bioscoop, hallo museum

Samen een museum bezoeken is ook een goed idee. Misschien is er een expositie die jullie allebei graag willen zien. Het is superleuk om dit samen te doen. Waarom? Je hebt samen wat te doen. Je zit elkaar niet aan te staren en hoeft niet te zoeken naar gespreksstof, want wat jullie bekijken is het onderwerp van gesprek.

Cheap maar verrassend leuk: wandelen

Gewoon wandelen is ook altijd een goed idee. Ga naar het strand en ga samen lekker uitwaaien. Neem daarna een lekker wijntje of een kopje warme chocomel. Een stadswandeling is natuurlijk ook prima. Het maakt eigenlijk niet uit, als je maar samen aan het lopen bent. Lekker low-key en gezellig. Uit een goede wandeling ontstaan vaak de mooiste gesprekken.

Gamen en spelletjes doen

Niks is leuker dan je weer even kind voelen. Een ouderwetse spelletjesavond kan hilarisch zijn, maar je kunt het ook wat origineler aanpakken. Zo heb je tegenwoordig een aantal hele toffe spelletjeshallen, zoals Gamestate in onder andere in Rotterdam en Utrecht. Je kunt verschillende videogames en ticketspelletjes doen. Geweldig! Wedden dat je een onvergetelijke date zult hebben?

Hopelijk heb je weer genoeg inspiratie voor een volgende date. Alvast heel veel plezier!

Tip: lees ook het artikel Wat trek je aan op de eerste date?

2018-04-25T10:04:12+00:00By |Daten|
Alles over daten anno nu