Yay! Je hebt een match met een leuk iemand op een datingapp of datingsite. De gesprekken zijn leuk en jullie besluiten om telefoonnummers uit te wisselen. Vervolgens zetten jullie het contact voort via de app. En als ook dat nog leuk en gezellig blijkt, is het moment daar: er wordt een date ingepland…

Tijdens de date blijkt diegene helaas niet helemaal jouw cup of tea te zijn. Zonde, want hoewel daten altijd leerzaam is, kan ik me voorstellen dat je het al druk genoeg hebt en je je kostbare tijd liever niet besteedt aan dates die uiteindelijk geen goede match voor je zijn.

Soms is het zo simpel

Gelukkig is er een hele handige manier om vooraf beter in te kunnen schatten of de tijd die een date je kost, het ook echt waard is. Het is te simpel en je doet het met hetzelfde apparaat als waarmee je tindert en appt. Ik heb het over… (tromgeroffel) … bellen!

Door gewoon even te bellen voordat je elkaar in real life gaat zien, kom je namelijk veel te weten. Zo hoor je elkaars stem, heb je even een kort gesprekje en kun je direct checken welk gevoel je erbij hebt. Eén foto zegt misschien meer dan duizend woorden, maar één telefoontje vertelt je vaak meer dan honderd whatsappconversaties.

Kort maar verassend

En nog een tip om die efficiëntie er wel in te houden: maak er geen urenlang gesprek van. Integendeel, hou het kort, zodat je elkaar op de date zelf (mocht die er komen) ook nog wat te vertellen hebt. Ga ook niet eerst vragen of je mag bellen (dan maak je het te groot). Verras je date en klim gewoon die telefoon in.

Telefonisch aantrekkelijk

Ik geef toe, het is misschien een beetje eng om te bellen. Maar behalve dat het informatief voor jezelf is, kan het ook echt verrassend leuk uitpakken! Als iemand ook telefonisch nog eens leuk en aantrekkelijk blijkt, krijg je nog meer zin om af te spreken. En zo niet, dan hoef je ook niet op date! Scheelt weer tijd (en vaak ook geld).