Te snel met hem naar bed gegaan? De kans op een relatie is nog niet verkeken

//Te snel met hem naar bed gegaan? De kans op een relatie is nog niet verkeken
  • Te snel met hem naar bed geweest

Je bent voor je gevoel te vroeg tussen de lakens geëindigd met je date. De seks was fijn, maar ergens vrees je dat de kans op een serieuze relatie nu verkeken is. Maar is dat ook zo? Nee, hoor. Lees hier hoe je hiermee kunt omgaan.

Heb geen spijt 

Oké, je bent in een vroeg stadium op de dating-tijdlijn het bed in gedoken met iemand die je serieus leuk vindt. Iemand waarvan je denkt dat het een potentiële kanshebber is voor een serieuze relatie. Hoewel er uitzonderingen zijn, wordt het over het algemeen door datingcoaches afgeraden om te snel met iemand het bed in te duiken. Tenminste, als je iemand echt leuk vindt en de intentie hebt om eventueel een relatie aan te gaan met diegene. Maar wat als dit toch gebeurd is? Relax! Voel je niet schuldig of rot en heb er geen spijt van. Waarom zou je? Je bent slim, volwassen en het voelde op dat moment blijkbaar gewoon goed. Own it! Kijk er met een glimlach op terug en maak je geen zorgen. Het is niet altijd zo dat iemand automatisch respect voor je verliest wanneer je te vroeg all the way bent gegaan.

Maar doe dit liever niet

De afknapper zit ‘m vaak meer in het moment dat je duidelijk laat weten dat je spijt hebt van jullie actie. Daarmee zeg je eigenlijk dat je al je principes aan de kant hebt gezet door met hem naar bed te gaan. Zeg nou eerlijk: als je die reactie andersom zou krijgen, dan voelt dat ook niet echt echt tof.

De oplossing: doe weer een stapje terug

Wanneer je eenmaal over die grens bent gegaan, ligt het misschien voor de hand om seks te hebben als jullie elkaar weer zien. Dat klinkt ergens ook logisch. Jullie hebben het tenslotte al eerder gedaan. Vind je het toch fijner om te wachten zodat je eerst elkaar als persoon beter kunt leren kennen? Dan is de eerstvolgende keer dat het daar weer op uit dreigt te lopen, juist het moment om je nieuwe standaard neer te zetten. Hoe? Door het gewoon uit te spreken: “Ik vond het vorige keer superfijn en heb er ook zeker geen spijt van. Maar ik ben eigenlijk meer iemand die eerst een ander beter wil leren kennen, voordat ik seks heb. Je bent heel aantrekkelijk en het is heel verleidelijk om het weer te doen, maar ik wil het nu een beetje rustiger aan doen en kijken waar dit allemaal naartoe gaat. Dat past meer bij mij.”

Hiermee zeg je feitelijk dat je zeker geen spijt hebt van de vorige keer en dat je juist genoten hebt (you owned it!). Tegelijkertijd laat je weten dat je jezelf goed kent en je precies weet wat je wilt en wat niet. Je hebt voor jezelf bepaalde ideeën en regels over daten en daar wil je je graag aan houden. En dat is enorm aantrekkelijk. Vervolgens is het uiteraard belangrijk dat je je hieraan houdt. Anders geef je juist de boodschap af dat je over je eigen grenzen heen walst en dat hij de woorden uit jouw mond niet al te serieus moet nemen.

Wat als hij beledigd is of niks meer laat horen?

Dan kun je maar beter blij zijn dat je daar nu achter komt in plaats van op een later moment. Want bij zo iemand wil je toch niet zijn? Als iemand echt serieuze interesse heeft in jou, dan wil hij niet alleen seks met je. Zo krijg je de kans om elkaar beter te leren kennen en kan er wellicht iets moois opbloeien!  

 

Lees ook het blog: Wanneer is het oké om met iemand naar bed te gaan?

2018-04-12T09:59:00+00:00By |Daten|
Alles over daten anno nu