Wanneer je iemand aan het daten bent en je hebt besloten dat hij echt wel leuk is, wil je natuurlijk maar één ding weten: vindt hij mij ook leuk? En soms lijkt het vinden van een antwoord op deze cruciale vraag heel ingewikkeld. Maar echt: dat zou het niet moeten zijn. Het antwoord is veel simpeler dan je denkt, en is te vinden in je boerenverstand.

Iemand die jou écht leuk vindt, doet zijn best voor je

Luister, druk hebben we het allemaal. Maar als iemand jou leuk vindt, zul je zien dat hij ondanks een mogelijk overvolle agenda nog steeds zijn best doet om tijd voor jou te maken. Een klein uurtje hier, een lief telefoontje daar, en op lange termijn alvast afspreken, zodat het maar vaststaat. Als contact houden en afspreken ‘moeilijk, moeilijk’ is, kun je – en dit is mijn mening – ervan uitgaan dat hij je niet leuk genoeg vindt. En waarom zou je daar genoegen mee nemen voor jezelf?

Juist in het begin zou het contact onderhouden en afspreken heel makkelijk moeten zijn. Het is één van de leukste periodes in een (potentiële) relatie. Je wil daarom echt zien en voelen dat iemand zijn best daarvoor doet (en andersom ook natuurlijk). Als dat niet zo is, is dit echt een rode vlag, die je serieus moet nemen.

Iemand die jou écht leuk vindt, heeft oprechte interesse voor jou

Iemand die jou écht leuk vindt, heeft oprechte interesse voor jou
Hij is zo leuk, zo interessant, zo anders, en hij vertelt zulke leuke verhalen over de dingen die hij heeft meegemaakt, hoe goed hij is in zijn werk, hoe gek hij is op zijn familie… Als iemand vol enthousiasme over zichzelf vertelt, kan dat ervoor zorgen dat jij erg onder de indruk van hem raakt. Maar vergeet dan vooral niet te letten op het volgende: is hij ook onder de indruk van jou? Wil hij weten wie je écht bent, wat je hebt meegemaakt, hoe je in het leven staat? Komt hij terug op dingen die je hem eerder hebt verteld?
Dit is een superbelangrijke indicatie, die laat zien of zijn interesse oprecht is. Neem een narcistische persoon: die zal eerder zijn best doen om indruk op jou te maken, zodat jij hem leuk vindt, wat hem vervolgens een goed gevoel geeft. Die is niet zo met jou bezig. Is that the case? Rennen… Je verdient iemand die voor jou gaat om de persoon die jij bent.

Iemand die jou écht leuk vindt, laat geen ruimte voor twijfel en is daar duidelijk over

Als hij jou leuk vindt, doet hij daar doorgaans niet vaag of mysterieus over. Waarom zou hij? Anders zou je weleens kunnen denken dat hij niet geïnteresseerd is, en hem laten gaan. En dat wil hij niet, als hij je echt leuk vindt. Dus dit is vooral ook dat stukje boerenverstand: als hij into you is, dan weet je dat, dan voel je dat, dan is dat duidelijk. Mijn favoriete quote is: “Do yourself a favor and take mixed signals as a no!” En dat gaat dus precies hierover.

Kan het zijn dat hij je wel leuk vindt, maar dat er andere dingen spelen waardoor hij hier vaag over doet?

Natuurlijk! Misschien heeft hij een vermijdende hechtingsstijl en voelt hij de behoefte om zich terug te trekken wanneer hij je juist serieus leuk gaat vinden. Of misschien twijfelt hij of hij wel klaar is voor een relatie. Of er is een ex die nog een te grote rol speelt. De vraag is meer: waarom zou je daar genoegen mee nemen? Reken er ook niet op dat hij wel verandert, als hij inziet hoe leuk jullie het kunnen hebben. Iedereen wil veranderen, maar niemand wil veranderd worden. Een betere tactiek voor jezelf is om in dit soort situaties een stap terug te doen. Laat hem eerst zijn issues oplossen, en dan kun je altijd nog zien. Hou die standaard hoog voor jezelf.

Verval niet in de valkuil van het overanalyseren van berichtjes of wat hij ooit gezegd of gedaan heeft. Ga ook niet denken dat dit tegenwoordig heel normaal is, en dat het nou eenmaal zo gaat in het moderne daten. Nee, als iemand je leuk vindt, is dat duidelijk door onder andere bovenstaande voorbeelden. Dus blijf reëel, en luister naar je intuïtie en je boerenverstand. Die twee gaan je ver brengen en kunnen je echt een gebroken hart besparen.

 

Wist je dat de allereerste online cursus van Meetcute nu live en te volgen is? Check deze link voor meer informatie!