Waar zijn de leuke mannen? Deze vraag spookt vast weleens door je hoofd. En ik moet je helaas teleurstellen…

Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik Google Maps kan openen en een specifieke plek kan aanwijzen waar het hoogste percentage leuke mannen gemeten is. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo ‘helaas’. Want het eerlijke antwoord op deze vraag biedt veel meer mogelijkheden. De leuke mannen zijn namelijk overal! Echt, je leest het goed. Leuke mannen zijn overal! Leuke mensen zijn overal! Nu denk je misschien: my gosh Nathalie, wat een dooddoener!

En ja, dat begrijp ik wel, maar ik heb toch echt gelijk. JLees hieronder waarom.

Think about it…

Ga eens na waar je je exen ontmoet hebt. Ga eens na waar je vriendinnen hun ex- en huidige partners hebben opgedoken. Je zult zien dat de ervaringen variëren van de usual suspects, zoals in de kroeg, op het werk of via online daten, tot onverwachte plekken, zoals op de markt, in de trein of in de wachtkamer van de tandarts.

Dikke doei voor Tinder

Leuke mannen hebben normale levens. Ze doen boodschappen, sporten, tanken en gaan soms naar de tandarts. Minder leuke, maar ook genoeg leuke mannen lopen in het wild rond en kunnen dus overal zijn. Maar dan moet je ze wel zien! Openstaan voor de liefde begint bij het openen van je ogen. Mijn tip voor jou is om Tinder (en Tinderachtigen) niet meer te zien als dé weg naar leuke mannen, maar je eigen ogen en je eigen omgeving. Stop met staren naar je telefoon en werp eens vaker écht een blik om je heen.

De vraag die veel belangrijker is

De belangrijkste vraag is niet zozeer waar je een leuke man tegen zou kunnen komen, maar wat je doet wanneer je iemand tegenkomt van wie je denkt: leuk! Want als je een afwachtende houding aanneemt op het moment dat je dan een keer een leuk iemand tegenkomt, is de kans dat er niets uit voortkomt  100%. Proactief zijn is niet alleen een must op je werk, maar ook in je zoektocht naar de liefde. En dan bedoel ik niet dat je visitekaartjes uit moet delen aan potentieel datingmateriaal. Of dat je de afgezaagde woorden “Kom je hier vaker?”in ieder onbekend doch aantrekkelijk mansoor moet fluisteren.

Geef zo’n leukerd die toevallig je pad kruist gewoon eens een complimentje. Complimentjes zijn net als kleine cadeautjes. Zeg bijvoorbeeld: Goh, leuke jas! Wilde ik toch even zeggen.

Dat is alles. Je hebt geen liefdesverklaring afgegeven, dus je hoeft niet bang te zijn om afgewezen te worden. Complimentjes kun je aan iedereen geven, dus waarom niet aan een leuke man?

Geloof je me niet?

Probeer de komende zeven dagen eens heel bewust om je heen te kijken en registreer in je telefoon hoe vaak je iemand ziet of tegenkomt van wie je denkt: hmmm, die lijkt me best leuk.Maar… het helpt niet als je alleen maar op plekken komt waar je altijd al naartoe gaat. En daarom wil ik je uitdagen om ook minstens één activiteit te plannen die jij leuk vindt om te doen, maar die je nu nog niet doet. En belangrijk: er moeten ook mannen zijn. Dus voor de een is dat een concert, voor de ander een museumbezoek. Het gaat erom dat je je omgeving verruimt, zodat je de kans dat je iemand tegenkomt die leuk is vergroot. En speeddaten telt niet. Het moet iets zijn wat in eerste instantie niets met daten te maken heeft en wat jij écht leuk vindt om (een keer) te doen. Zo is het nooit verloren tijd.

Als je jezelf aanleert om vaker echt om je heen te kijken, ga je vanzelf zien dat er veel meer leuke mannen zijn dan je dacht. En als je dan ook nog eens actie durft te ondernemen, is de kans heel groot dat jij je binnenkort deze website niet meer bezoekt, omdat je mij echt niet meer nodig hebt.