14 voordelen van single zijn

//14 voordelen van single zijn
  • Single

Vrijgezel zijn wordt nog vaak gezien als ‘alleen’ of ‘ongezellig’. Je komt alleen naar verjaardagen, slaapt (meestal) alleen en zou niemand hebben om heel je leven mee te delen. Maar heb je het al eens van de andere kant bekeken? Dit zijn de grootste voordelen van the single life:

Je hebt het hele bed voor jezelf

Na een lange dag (iedere dag eigenlijk wel) ben je toe aan rust. Hoe heerlijk is het dan om het bed helemaal voor jezelf te hebben?

Je agenda staat niet vol met extra familieverplichtingen

Als single heb je geen schoonfamilie, dus ook geen extra verjaardagen, familiedagen en andere verplichtingen. Kan heel gezellig zijn, maar soms sla je ze liever over.

Je richt je huis in zoals jij dat wilt

Wij vrouwen kunnen megablij worden van een mooi interieur. Een partner met een andere smaak kan dat flink verstoren. Daar hoef je nu gelukkig niet mee te dealen.

Je bepaalt zelf wanneer je opstaat of naar bed gaat

‘Jeetje, wat sta jij vroeg op’ of ‘wat ga jij laat naar bed, zeg’. Zulke uitspraken zul je niet horen zolang je happy and single bent.

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt

Last minute weekendje weg met vriendinnen? Let’s go! In je eentje door Azië reizen? Why not? Niemand die je tegenhoudt.

Je eet wat jij lekker vindt

Over smaak valt niet te twisten. En dat kan best wel een dingetje zijn als je met z’n tweeën bent. Dus maak vooral iedere dag iets lekkers te eten klaar voor jezelf nu het nog kan.

Je familie en vrienden komen geen aandacht te kort

Vooral in het begin breng je meer tijd door met je lover. Soms tot ongenoegen van je familie en vrienden. Als single kun je juist meer tijd met hen doorbrengen.

Je houdt geld over

Leuke dingen met elkaar doen is goed voor je relatie, maar dat kost wel (klauwen met) geld. Gezellig lunchen, een dagje weg of naar de bios. Die extra uitgaven heb je nu niet.

Je hebt (zeeën van) tijd voor jezelf

In een relatie gaat best veel tijd zitten. Denk maar aan gezellig op stap, maar ook gewoon het samen zijn. Nu is die kostbare tijd helemaal voor jezelf.

Je kunt afspreken met wie je maar wilt

Wie zegt dat je maar met één iemand tegelijk kunt daten? Precies, niemand. Je bent nergens en aan niemand gebonden en daar moet je nu juist van genieten.

Je leert jezelf door en door kennen

Tijdens het daten of een relatie draait het om jullie. Maar de belangrijkste relatie die je kunt hebben is die met jezelf. En daar kun je als vrijgezel in alle rust aan werken.

Je kunt je focussen op de dingen die jij belangrijk vindt

Is carrière, een healthy lifestyle of leuke dingen doen met vriendinnen heel belangrijk voor jou? Zolang je geen relatie hebt, kun je je hier ongestoord meer bezighouden.

Je irriteert je alleen aan je eigen rommel

Eén mens heeft al veel spullen en rommel, laat staan twee mensen. De rondslingerende sokken, bonnetjes en toiletspullen van jezelf zijn al genoeg, toch?

Je hoeft met niemand rekening te houden

Last but not least. Dit is en blijft toch het grootste voordeel van single zijn. Je bent alleen op jezelf aangewezen en bent niemand een verantwoording schuldig.

Single zijn heeft misschien wel meer voordelen dan je dacht. So enjoy it while you can! Wat vind jij het grootste voordeel aan single zijn?

 

Foto: Prisca Visser

 

2018-05-02T11:25:29+00:00By |The single life|
Alles over daten anno nu