De zon schijnt, iedereen is vrolijk én er wordt volop geflirt! Maar helaas zijn het niet alleen maar hele aantrekkelijke mannen die hun flirt game aan hebben staan. Ook mannen die je liever op afstand houdt, proberen je aan te spreken en te versieren. Maar hoe wijs je zo iemand af op een gepaste manier?

Kom je hier vaker?

Stel je voor: het is heerlijk weer. Je staat gezellig buiten bij een leuke tent een drankje te doen, bent op een strandfeestje of je zit lekker in het park. Ineens komt daar een man om een praatje te maken of je een compliment te geven. Let wel, een move te maken. Maar hij is totaal niet je type en je bent er niet zo van gediend. Hoe maak je hem dat duidelijk zonder hem publiekelijk voor gek te zetten?

Vergeet je manieren niet

Zorg dat je altijd respectvol blijft. Soms zie je vrouwen die hun hoofd wegdraaien en net doen of de beste man niet bestaat. Niet echt netjes. Bedenk dat mannen echt nét zo zenuwachtig voor dit soort dingen als dat jij bent. Het vergt echt wel de nodige moed om zomaar op iemand af te stappen. Dus wees niet stone cold. Zo zou je zelf ook niet behandeld willen worden, toch?

Wat je wel kunt doen is iemand simpelweg bedanken voor het compliment en vervolgens gewoon verder gaan waar je mee bezig was. Zeg bijvoorbeeld: “Dankjewel voor je compliment/vraag/komst, maar ik ben nu even met mijn vrienden dus ik laat het graag hierbij.”

En zo simpel is het. Draai je weer om en ga weer met je vrienden praten. Geniet er gewoon van. Het is toch ook wel een boost voor je ego!

Wie ziet je nog meer?

Bedenk wie er meekijkt: alle mensen om je heen zien op welke manier je hem afwijst. Als jij heel gemeen en arrogant doet om hem af te schrikken, creëert dat wel een bepaald beeld over jou naar de omstanders toe. Nu denk je misschien: waarom moet ik daar rekening mee houden? Nou, omdat je nooit weet wie daartussen zit. Misschien wel een hele leuke man die jou wél aantrekkelijk vindt en die denkt nu: oké, laat maar! Ik wil niet het risico lopen dat ik ook op die manier afgewezen wordt.

Uit de categorie ‘vervelend’

Je hebt natuurlijk ook weleens gasten die gewoon heel brutaal, vervelend of dronken zijn. Van die mensen die elk teken van beleefdheid zien als een ‘go’. Dan heeft het geen zin om iemand op een nette manier af te wijzen. In dat geval gelden er andere regels. Je kunt dan het beste gewoon heel duidelijk zijn en als het niet anders kan: je spullen pakken en weggaan. Verwijder jezelf uit de situatie voor het uit de hand kan lopen en het je dag of avond echt verpest.

 

 

Foto: Pinapple Supply Co.